biuro@isp4trucks.com

Waar hangt de duurzaamheid van het dekzeil van af? Reparatie van autozeilen

Per definitie kantelen het is een stuk materiaal dat is ontworpen om de vervoerde lading tegen schade te beschermen. Vanwege zijn functie moet het worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, niet alleen tegen weersomstandigheden, maar ook tegen mechanische invloeden, bijvoorbeeld slijtage. Wat beïnvloedt de duurzaamheid van autozeilen en waarom zijn het de meest solide varianten die op de markt verkrijgbaar zijn?

Hoge kwaliteit afhankelijk van het materiaal

Het belangrijkste bij het maken van TIR-zeildoeken is het materiaal. De eigenschappen bepalen de duurzaamheid van de hoes, dus deze moet op de juiste manier worden geselecteerd voor de toepassing. Coatings gemaakt van polyesterweefsels die aan beide zijden zijn gecoat met PVC, worden als zeer duurzaam beschouwd.

Vuil- en schimmelwerende lak

Het is ook cruciaal om een speciale lak te gebruiken die het dekzeil beschermt tegen vuil en schimmel. Vernissen is een noodzakelijke fase bij het maken van een vrachtwagendekzeil in onze klimaatzone, waar de coatings worden blootgesteld aan langdurig contact met water, vooral wanneer ze niet in een garage staan.

Treksterkte

Vanwege het gebruik in vrachtwagentransport moeten de dekzeilen voldoende rekbestendig zijn. Tijdens het rijden worden ze blootgesteld aan vrij sterke windvlagen, die de statica van het materiaal beïnvloeden - het kan periodiek uitrekken (uitrekken) of in een neutrale positie blijven. Het is belangrijk dat het dekzeil van flexibele kunststof is gemaakt - alleen dan kunnen we rekenen op treksterkte.

Materiële dichtheid

Het optimale materiaal voor een vrachtwagenzeil heeft een dichtheid van 700 g/m2 en een 9 × 9 weefsel (voor diepladers). Dekzeilen van de beste kwaliteit hebben een densiteit van 900 g/m2 en een 12 × 12 weefsel (in het geval van gordijnen en gordijnzeilen). Dekzeilen gemaakt van materialen met een hoge dichtheid zijn extreem goed bestand tegen beschadiging en uitrekken.

De kleur van het gesneden zeildoek blijft irrelevant

Er is een veel voorkomende - hoewel onjuiste - overtuiging dat de kleur van het zeildoek de kwaliteit ervan beïnvloedt. In feite heeft de kleur van het materiaal geen invloed op de duurzaamheid en weerstand van het dekzeil. De schaduw van de coating is alleen belangrijk in het kader van het gebruik van het dekzeil in de zomer, wanneer er hoge temperaturen zijn. Voor deze periode is het de moeite waard om een lichtgekleurd dekzeil te kiezen om oververhitting van het interieur van de oplegger en de daarin vervoerde goederen te voorkomen.

Mechanische verwondingen - reparatie van autozeilen

Helaas kunnen we, zelfs bij het kiezen van een hoogwaardig dekzeil, meer ernstige schade aan de coating verwachten - mechanische schade, zelden als gevolg van ongunstige weersomstandigheden of gebrek aan voldoende aandacht van de bestuurder tijdens het rijden. Het komt voor dat vrachtwagens tijdens nachtelijke stops het voorwerp van overvallen worden. Het is in dergelijke omstandigheden dat het dekzeil het vaakst grote schade oploopt en de lading die het moest beschermen, wordt gestolen. Wanneer u een beschadigd dekzeil opmerkt, moet u onmiddellijk een autodekzeilservice bezoeken of proberen de storing zelf te verhelpen. U leert hoe u dit doet met behulp van de reparatieset voor beschadigd zeildoek uit dit artikel.

 

Czym jest plandeka? zerknij tutaj